Strategisch advies

Digitale technologie verandert iedere markt. Nieuwe ondernemingen doen hun intrede en waardeketens veranderen. Een goed uitgewerkte strategie is daarom noodzaak om ook in de toekomst een rol te blijven spelen. Een webshop bouwen kan iedereen – een webshop succesvol uitbouwen vergt specifieke kennis over de mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie.

management consulting

Wij begeleiden u in het uitdenken van uw digital commerce aanbod en volgen de ontwikkeling op als co-piloot.

Digitale technologie verandert iedere markt. Nieuwe ondernemingen doen hun intrede en waardeketens veranderen. Een goed uitgewerkte strategie is daarom noodzaak om ook in de toekomst een rol te blijven spelen. Een webshop bouwen kan iedereen – een webshop succesvol uitbouwen vergt specifieke kennis over de mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie. management consulting Wij begeleiden u in het uitdenken van uw digital commerce aanbod en volgen de ontwikkeling op als co-piloot. Digitale technologie verandert iedere markt. Nieuwe ondernemingen doen hun intrede en waardeketens veranderen. Een goed uitgewerkte strategie is daarom noodzaak om ook in de toekomst een […]

Digitale technologie verandert iedere markt. Nieuwe ondernemingen doen hun intrede en waardeketens veranderen. Een goed uitgewerkte strategie is daarom noodzaak om ook in de toekomst een rol te blijven spelen. Een webshop bouwen kan iedereen – een webshop succesvol uitbouwen vergt specifieke kennis over de mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie.

Een digital commerce plan beschrijft de rol van internet binnen uw totale marketing-, verkoop- en servicestrategie. Welke klanten wenst u online te bedienen? Hoe kunnen die aangetrokken worden? En welk serviceniveau verwachten zij? Het plan dient als basis voor de ontwikkeling, het operationaliseren en de bijsturing van uw digital commerce activiteiten.

Tijdens een eerste gesprek met één van onze adviseurs proberen wij altijd de juiste vragen te stellen om een visie over de rol van digital commerce voor uw markt te kunnen formuleren. In het meest ideale scenario ontvangen wij een ingevulde vragenlijst vooraf rondom uw marktpositie en ambities. Samen benoemen we in deze fase initiele key performance indicatoren (KPIs) voor uw onderneming.

Waarschijnlijk heeft u reeds (beperkte) ervaring met e-commerce, mailen klanten u al voor vragen of heeft u weleens een online advertentiecampagne uit laten voeren. Een belangrijk startpunt voor ons strategisch advies zijn dan ook uw bestaande sitestatistieken of andere verworven data. Meestal kunnen wij u op basis van een eerste controle concrete verbeterpunten aandragen voor zowel de korte- als lange termijn. Uiteraard analyseren wij deze gegevens altijd en alleen op basis van strikte geheimhouding.

Veel ondernemingen worstelen met het inbedden van directe verkoop in hun bestaande organisatie. Zij onderschatten bijvoorbeeld de klantacquisitie- en fulfilmentkosten. Enerzijds is dit omdat de kostenstructuur van de e-commerce activiteiten sterk verschillen van traditionele ondernemingen. U zal bijvoorbeeld rekening moeten houden met kost-per-klik (bijvoorbeeld Google Adwords) advertentiemodellen en goed moeten meten welke campagne wel of niet bijdraagt aan uw winstgevendheid. Anderzijds zal het kunnen dat u uw stockage en verzending anders moet inrichten. Voor producenten die rechtstreeks verkopen betekent dit soms een transformatie van pallet naar pakket.

EMAKERS is een strategisch digital commerce bureau met een pragmatische aanpak. Al onze diensten zijn op maat van uw onderneming en bouwen voort op onze expertise en de markten waarin we actief zijn.

Inspiratiesessies

Veel bedrijven zijn relatief nog weinig bekend met alle (on)mogelijkheden van internet en digital commerce. Met de inspiratiesessie digital commerce bent u in staat om in enkele uren een digitale strategie voor uw onderneming uit te stippelen.

Lees verder →

AI discovery day

Een workshop voor bedrijven zonder ervaring met Artificial Intelligence en die geïnteresseerd zijn om een ​​eerste deep dive te nemen in de mogelijkheden van AI voor de onderneming. De workshop is toegankelijk zonder technologische voorkennis.

Lees verder →

Coaching

De opbouw van kennis en vaardigheden op het gebied van digital commerce is van belang voor ieder type onderneming, ongeacht de sector of grootte. EMAKERS heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van on the job coaching van individele medewerkers tot het opleiden van volledige teams.

Lees verder →

Digital audit

Bedrijven hebben vaak geen integraal zicht op de performantie van hun digitaal aanbod. Daarom ontwikkelde EMAKERS een analyse die deze controleert op meer dan 200 punten. Deze digital audit verrijkt de resultaten van generieke instrumenten zoals Google Analytics met persoonlijk inzicht en kennis van de best practices in de markt. Hierdoor biedt de audit praktische en direct uitvoerbare tips voor verbetering.

Lees verder →

Smart insights

Smart insights combineert de door u vergaarde data uit verschillende bronnen in een overzichtelijk dashboard. Waar wenselijk navigeert u binnen smart insights naar de benodigde verdieping in de data voor nadere analyse. Zo beschikt iedereen binnen de organisatie, ongeacht of ze werkzaam zijn op strategisch of operationeel niveau, over dezelfde informatie.

Lees verder →

Aankoop webshop

Bij de overname van een bestaande webshop is het van belang om de aankoop naar de juiste waarde in te schatten. Via onze Digital commerce audit zijn wij in staat deze objectief en systematisch te analyseren wat u kan helpen om een betere deal te sluiten.

Lees verder →

Partnerselectie

Wanneer uw digitale architectuur vernieuwd of moet worden kan het interessant zijn uzelf te laten begeleiden door een onafhankelijke partner voor het opstellen van de Request For Proposal (RFP) en daaropvolgende partner- en platformselectie.

Lees verder →

Strategisch advies

Een goed uitgewerkte strategie is daarom noodzaak om ook in de toekomst een rol te blijven spelen. Een webtoepassing zoals een webshop succesvol uitbouwen vergt specifieke kennis over de mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie.

Lees verder →

Interim management

Dankzij onze uitgebreide ervaring en dito netwerk, zijn wij in staat om op korte termijn geschikte interim medewerkers te vinden in tal van ervaringsniveaus en verschillende digitale (specialistische) domeinen.

Lees verder →