Case studies

   Vrijwel iedere onderneming zal de komende jaren het merendeel van hun omzet realiseren via digitale verkoopkanalen. Zowel in B2C als B2B scenario’s. En voor de niet-digitale verkoop zullen digitale contactpunten een belangrijke rol spelen in de oriëntatiefase. Een digital first strategie is daarom noodzakelijk om ook in de toekomst een rol te spelen. EMAKERS helpt retailers, direct-to-consumer (D2C) merken en middelgrote producenten om met behulp van nieuwe technologieën en werkwijzen hun klanten beter te bedienen en zo een beter resultaat te behalen uit hun verkoop- en service activiteiten.

   In geval van problemen weten uw klanten vrijwel altijd direct uw website te vinden. Veel fabrikanten hebben dit dan ook al rond de eeuwwisseling erkend als opportuniteit en bieden online onder meer ondersteunende informatie zoals FAQ’s (Veel gestelde vragen) en downloadbare handleidingen. Online verkopen kan niet zonder een online klantendienst waarbij het essentieel is om nieuwe klanten vlot uw producten in gebruik te doen nemen, proactief (product-)beoordelingen te monitoren en klanten ook voldoende mogelijkheden te bieden tot zelfbediening.

   SAMENGEVAT

   Vrijwel iedere onderneming zal de komende jaren het merendeel van hun omzet realiseren via digitale verkoopkanalen. Zowel in B2C als B2B scenario’s. En voor de niet-digitale verkoop zullen digitale contactpunten een belangrijke rol spelen in de oriëntatiefase. Een digital first strategie is daarom noodzakelijk om ook in de toekomst een rol te spelen. EMAKERS helpt retailers,…

   In geval van problemen weten uw klanten vrijwel altijd direct uw website te vinden. Veel fabrikanten hebben dit dan ook al rond de eeuwwisseling erkend als opportuniteit en bieden online onder meer ondersteunende informatie zoals FAQ’s (Veel gestelde vragen) en downloadbare handleidingen. Online verkopen kan niet zonder een online klantendienst waarbij het essentieel is om nieuwe klanten vlot uw producten in gebruik te doen nemen, proactief (product-)beoordelingen te monitoren en klanten ook voldoende mogelijkheden te bieden tot zelfbediening.

   De beste technologie

   Wij werken alleen met bewezen en schaalbare best-in-class standaardtechnologie die aanpasbaar is op uw noden. Door de grote schaal waarop dergelijke platformen worden ingezet zijn deze meestal volledig doorgetest en wordt deze ondersteund door een groot aantal IT-bedrijven.

   De juiste organisatie

   Omdat digitale technologie in een sneltreinvaart ontwikkelt, vergt succes met digital commerce een nauwe interdisplinaire samenwerking. EMAKERS heeft de juiste specialisten in huis om uw project tijdig af te leveren en werkt met enkele vaste partners om te versnellen wanneer dat nodig is.

   Pay-per-performance

   In veel samenwerkingen kunnen wij u deels een op prestatie gebaseerde samenwerking aanbieden, ook wel een performance based partnership. Een dergelijke samenwerking is gebaseerd op een transparente en waardegedreven langdurige samenwerking. U verdient goed, wij verdienen goed.

   Vanaf het moment dat een klant zijn bestel- en betaalproces heeft doorlopen, begint het eigenlijke werk pas. De verwachting is gecreëerd, maar er kan veel misgaan: het product is bijvoorbeeld toch niet voorradig, wordt te laat geleverd of is defect. Ervaart uw klant vervolgens een slechte bereikbaarheid of een trage klantenservice, dan leest u zijn of haar verhaal de volgende dag op verscheidene internetfora en sociale media. Een excellente service is daarom van hoog belang voor internetondernemingen.

   Marktplaatsen bieden een goede manier om snel van start te gaan met online verkoop. Omdat u niet hoeft te investeren in een noemenswaardige infrastructuur is dit de meest laagdrempelige route om met e-commerce van start te gaan. Voor de meest gangbare webshopplatformen (WooCommerce, Shopware, Shopify) bestaat er een standaardkoppeling met de meest gangbare marktplaatsen. Er bestaan ook mogelijkheden met geavanceerde indirecte koppelingen zoals Channable en DataFeedWatch. Producenten verkopen regelmatig via marktplaatsen om de interesse in hun producten in buitenlandse markten te testen. Door de inzet van een marktplaats zijn zaken zoals het verrekenen van de juiste BTW of klantenservice in andere tijdszones vaak standaard geregeld. Tot slot worden marktplaatsen regelmatig ook als (enige) zoekmachine gebruikt door uw prospects. Bent u niet aanwezig, dan zal hij of zij u ook nooit overwegen. Er schuilt ook een gevaar in marktplaatsen. Amazon staat er bijvoorbeeld om bekend om in goedlopende productcategorieën van start te gaan met een eigen private label. En wanneer Amazon uw productcategorie kaapt, dan resulteert dat voor u in een dalende lijn. Ook is de concurrentie en daarmee gepaarde prijsdruk op marktplaatsen groot. Alleen uw assortiment plaatsen, volstaat meestal niet.

   In een wereld waarin internetgiganten zoals Amazon en Zalando de toon zetten, kan u alleen overleven op snelheid, wendbaarheid en slimme differentiatie.

   Om van start te kunnen gaan op een marktplaats dienen uw producten meestal voorzien te zijn van een EAN-codering. Marktplaatsen stellen hoge eisen aan de wijze waarop u bestellingen afhandelt. Om te voldoen aan deze eisen werken de aanbieders op hun platform meestal met de fulfilment- en klantenservice diensten die het platform zelf aanbiedt, of een operationele partner die de aansluiting en bestellingen via verschillende platformen kan coördineren.

   EMAKERS helpt retailers, direct-to-consumer (D2C) merken en middelgrote producenten om met behulp van nieuwe technologieën en werkwijzen hun klanten beter te bedienen en zo een beter resultaat te behalen uit hun verkoop- en service activiteiten.

   Omdat digitale trends en mogelijkheden in een sneltreinvaart ontwikkelen en wereldwijde e-commerce giganten steeds scherpere proposities op de markt brengen, blijven klantverwachtingen alsmaar toenemen. Succes met digital commerce vergt daarom een interdisciplinaire samenwerking tussen ontwikkelaars, vormgevers, marketeers, dataspecialisten, business process managers, enzovoort.

   Wij beginnen ieder project met een project intake door onze e-commerce manager. Tijdens dat eerste oriënterende gesprek bespreken wij onder meer de rol van e-commerce binnen uw bedrijfsstrategie, de online vindbaarheid en verkoopstrategie, het inbedden van de operationele processen of de logistieke verandering van pallet naar pakket in uw productiebedrijf. Het resultaat is een kort vrijblijvend advies.

   Omdat continuiteit voor ons cruciaal is, begrijpen we dat dat voor u ook is. Wanneer u kiest voor (een servicecontract van) EMAKERS, bieden wij u u daarom standaard tal van voordelen.

   EMAKERS streeft naar een Europese top 5 positie op het gebied van e-commerce binnen het productgamma van zijn klanten.

   Bij EMAKERS betalen klanten niet voor de technologische ontwikkeling, creatieve uitwerking of (online) campagnekosten. Wij streven naar samenwerkingen met een minimale duur van drie jaar en zijn daarbij niet bang om in onze klanten te investeren. In ruil verwachten wij van onze klanten een (maandelijkse) commitment en vergoeding op basis van de behaalde prestaties.

   Voor bepaalde operationele activiteiten (zoals de afhandeling van betalingen, bestellingen en servicevragen) kan u kiezen deze zelf uit te voeren of uit te besteden aan andere leveranciers. Ook kan u hiervoor gebruik maken van de diensten van onze strategische partners.

   Onze klanten – groot of klein – krijgen ieder een persoonlijke e-commerce manager toegewezen die u adviseert en operationeel de leiding neemt. Afhankelijk van het aantal activiteiten voert hij of zij wekelijks, tweewekelijks of maandelijks overleg met u over de resultaten van de inspanningen.

   De complexiteit van online verkoop ligt vandaag de dag niet meer in de technische ontwikkeling van een standaard webshop. Voor de meest complexe noden bestaat er meestal reeds een technologische oplossing. EMAKERS maakt daarom ook zoveel mogelijk gebruik van standaardtechnologie, waardoor u relatief snel van start kan gaan en uw continuïteit gewaarborgd is wanneer iemand uit uw e-commerce team wegvalt.

   Goede technologie stelt de gebruiker centraal. Zowel vooraf aan ontwikkeling als tijdens de exploitatie.

   EMAKERS volgt een stap-voor-stap groeiplan, waardoor wij vrijwel continu op zoek zijn naar talent op project- of vaste basis om ons team te versterken.

   KMO’s hebben vaak te weinig kennis en tijd om hun offline marktaandeel ook online te verzilveren, waardoor ze hun concurrentiepositie dreigen te verliezen. De meeste producenten verkopen daarnaast traditioneel ook niet rechtstreeks aan hun eindklant – terwijl steeds meer klanten er via internet juist voor kiezen om rechtstreeks van de producent te kopen.

   De meeste KMO’s ervaren offertes van marketing- of reclamebureaus als een zwarte doos. De offerte bestaat vaak uit enkele blokken met een vage omschrijving en onduidelijke uitkomst. Soms is zelfs het eindbedrag onder de zwarte streep onduidelijk. Regelmatig zijn dergelijke bureaus zelfs niet transparant over de (werkelijke) mediakosten en kick back fees (geld) die zij ontvangen van mediapartners om u als klant aan te dragen. U gaat uiteindelijk een langdurige relatie aan op basis van behaalde resultaten in het verleden, die geen garantie geven over de toekomst.

   In het vorige decennia was de schade van dergelijke samenwerkingen beperkt. U verdiende een goede boterham, dus uw bureau mocht ook een goede boterham verdienen. Maar, gedreven door e-commerce, vindt er tegenwoordig voor vrijwel iedere productgroep hyperconcurrentie plaats. Het is niet meer evident dat u altijd een goede boterham verdient wanneer u een commerciele actie uitvoert.

   Nadat wij samen met u duidelijke commerciële ambities hebben opgesteld, nemen we de eindverantwoordelijkheid op om deze van A tot Z te realiseren.