Media- en campagnemanagement

Creatieve campagnes vallen op en herinneren we ons. Naast creativiteit is de juiste timing van die campagnes minstens even belangrijk. Voor een optimaal rendement geldt dat de juiste media gekozen moet worden, de verschillende media op elkaar moeten zijn afgestemd en dit alles ook nog eens feilloos uitgevoerd moet worden. Een zorgvuldig media- en campagnemanagement levert dus rechtstreeks geld in het laatje.

Ondanks dat veel bedrijven claimen dat zij klantgericht werken, resulteert een grote verkoopdruk toch nog vaak in generieke single shot campagnes en marketeers die vooral blij zijn dat er een deadline is gehaald. Het optimaliseren van lopende campagnes en het crossmediaal of omnichannel aansturen van campagnes krijgt in de meeste ondernemingen maar weinig aandacht. Daartegenover staat dat (potentiele) klanten wel steeds de lat hoger leggen met betrekking tot de commerciele boodschappen die op hen worden afgevuurd en even goed gaan zij met u het dialoog aan via een varieteit van kanalen.

Media- en campagnemanagement is een verzamelnaam voor de operationele activiteiten die een marketingcampagne realiseren.

SAMENGEVAT

Creatieve campagnes vallen op en herinneren we ons. Naast creativiteit is de juiste timing van die campagnes minstens even belangrijk. Voor een optimaal rendement geldt dat de juiste media gekozen moet worden, de verschillende media op elkaar moeten zijn afgestemd en dit alles ook nog eens feilloos uitgevoerd moet worden.

Media- en campagnemanagement dient per definitie crossmediaal: search, social, direct – maar ook al uw offline uitingen. Activiteiten die behoren tot media- en campagnemanagement activiteiten zijn de planning, het budgetteren, het briefen en coordineren van externe partners en interne afdelingen, het bepalen van de doelgroepen/boodschap-matrix, het creëren van marketingmaterialen, het (A/B-) testen, de uitvoering en de analyse van de campagne. Marketeers kunnen campagnes inplannen en ook geautomatiseerde triggers gebruiken om campagnes te initieren. Dit laatste heet marketingautomatisering. Tot slot behoort het inrichten van de benodigde workflows en het selecteren en beheren van media- en campagnemanagementsystemen ook tot de de job.

Met media- en campagnemanagement controleert u de consistentie van uw boodschappen, beperkt u het risico op fouten en vergroot u de ROI van uw marketinginspanningen.

Bladiblah…

Bladiblah…

Bladiblah…