Digital commerce audit

Bedrijven hebben vaak geen integraal zicht op de performantie van hun digitaal aanbod. Daarom ontwikkelden wij een analyse die deze controleert op meer dan 200 punten. De audit werd al toegepast op de digitale presence van meer dan 500 ondernemers.

Wanneer u uw huidige site wilt uitbouwen of vernieuwen, dan kan de digital commerce audit als 0-meting gehanteerd worden. De audit biedt u een neutraal overzicht van de sterke en de zwakke punten van uw digitale activiteiten en helpen u verbeteringen te prioriteren. U kan de resultaten van de audit ook gebruiken in uw briefing naar externe partijen.

E-commerce is een tijdsintensieve activiteit waarbij u ook nog eens slimmer moet zijn dan de gekende e-commerce giganten. De grote webshops worden groter en de kleine webshops verdwijnen of consolideren. Veel webshops stoppen tijdens de eerste twee jaar en het merendeel van de (kleine) webshops staat momenteel te koop. Wanneer u een bestaande webshop wenst over te nemen, dan zou de digital commerce audit onderdeel kunnen zijn van uw due diligence procedure. U ontvangt een onafhankelijk advies die u ook in uw prijsonderhandeling kan gebruiken en vermindert het risico dat u een verkeerde investering doet.

Voor de digital audit verrijken wij de resultaten van generieke instrumenten zoals Google Analytics met persoonlijk inzicht en kennis van de best practices in de markt. U ontvangt de resultaten van de audit in een beknopt rapport met praktische en direct uitvoerbare tips voor verbetering. Eventueel kan u kiezen voor een aanvullende toelichting in een persoonlijk adviesgesprek.

Het rapport omvat een analyse op onderstaande onderwerpen.

Uw webshop of website

Hoe presteren uw homepage, overzichtspagina’s en productpagina’s?

Derde kanalen

Verkoop via marktplaatsen, affiliates en aggregators? Feeds voor Google Shopping en soortgelijke kanalen.

Social

Heeft u een goed bereik via social media en wat zijn de mogelijkheden voor social commerce?

Service

Biedt u relevante en waardevolle content conform dat wat klanten van u verwachten? Biedt u FAQs, handige dowloads of andere self service?

Direct

Benut u alle mogelijkheden om rechtstreeks met uw klanten in contact te treden? Reageert u op reviews en is er sprake van dialoog?

Online vindbaarheid

Wordt uw aanbod gevonden daar waar uw prospects zoeken? Bent u bekend bij Google, Bing en ChatGPT?

Contact en checkout

Via uw webaanbod zouden gebruikers eenvoudig met u in interactie moeten gaan. Is er frictie in het proces, en zo ja, waar?

User Experience

Voldoet uw aanbod aan gekende principes op het gebied van gebruiksvriendelijkheid? Is het aanbod snel genoeg, responsive?

Vertrouwen

Welke data capteert u van gebruikers en beheert u deze zoals dat zou moeten? Met wie wordt de data gedeeld en is dat duidelijk in uw privacybeleid?

De basisprijs van de audit 550 euro (excl. BTW). U betaalt 625 euro (excl. BTW) voor een audit mét adviesgesprek. Een jaarlijkse update van de audit kost 350 euro (excl. BTW), inclusief adviesgesprek.

  • Is Instagram Shopping nog uw aandacht waard?

    Via Instagram kan u in een reeks landen, waaronder Nederland, ook verkopen. In Belgie bent u ‘beperkt’ tot promotie via advertenties. Verdient Instagram Shopping uw aandacht?

    Lees verder

  • Kan u als kleine onderneming een Amazon private brand overleven?

    De afgelopen jaren heeft de meest gevreesde retailer van het internet, Amazon, in een razend tempo zijn eigen huismerken geïntroduceerd, zijn portfolio herstructureerd en ermee begonnen te adverteren. Hoewel huismerken niet nieuw zijn in de detailhandel, moet het assortiment van Amazon door producenten over de hele wereld worden gevreesd. De merken van de gigant nemen…

    Lees verder