TransMission

TransMission is een plugin voor het populaire e-commerceprogramma Shopware die er voor zorgt dat bestellingen uit de Shopware webshop worden doorgestuurd naar uw ERP- of boekhoudprogramma. De koppeling is realtime. Doordat bestellingen geautomatiseerd in uw operationele systemen komen, bespaart u tijd en blijft de data in uw onderneming consistent. TransMission ondersteunt momenteel Exact Online. Een koppeling met ABAS, Unit4 Venice en SAP Business.1 is in ontwikkeling.

Wanneer u binnen uw onderneming gebruik maakt van (bijvoorbeeld) een ERP- of CRM-systeem, dan kan het vaak wenselijk zijn om bepaalde delen van deze platformen met elkaar te verbinden. Zo kan u bijvoorbeeld veelvoorkomende taken automatiseren of ervoor zorgen dat de (klant)gegevens in uw systemen gelijk zijn.

Combineert u uw e-commerce platform met ERP (of WMS), dan kan u bijvoorbeeld uw voorraden (live) tonen, productinformatie rechtstreeks inlezen en de afhandeling van bestellingen automatiseren.

Combineert u uw e-commerce platform met CRM, dan zal het makkelijker zijn om in alle verkoop- en communicatiekanalen een eenduidiger beeld van uw klant te handhaven, en hem of haar zo beter van dienst te zijn. Dit komt ook ten goede voor de actualiteit van uw klantgegevens.

SAMENGEVAT

Wanneer u meerdere systemen gebruikt voor uw digital commerce activiteiten, dan wenst u discrepanties in de data in deze systemen uiteraard te vermijden. TransMission is in staat om productinformatie komende van uw ERP-systeem te importeren in Shopware, voorraadinformatie komende van uw ERP-systeem te importeren in Shopware, bestelinformatie komende van Shopware te importeren in uw ERP-systeem…

Shopware werkt met webhooks. TransMission ontvangt een melding zodra er een wijziging, waaronder nieuwe bestellingen, plaatsvindt. Afhankelijk van uw configuratie wordt deze geplaatst in een wachtrij om verwerkt te worden. Afhankelijk van de drukte wordt deze vrijwel direct tot maximaal een uur na plaatsing in de wachtrij verwerkt.

Aan het begin van iedere verwerking worden een aantal controles uitgevoerd. Om te beginnen wordt er gecontroleerd of de bestelling niet eerder is doorgezet naar uw boekhoud- of ERP-programma. Ook wordt bijvoorbeeld gecontroleerd of de klant al bestaat. Is de klant nog niet bekend, dan wordt deze aangemaakt in het boekhoud- of ERP-systeem. Bij het versturen van bestellingen gebruikt TransMission de prijs exclusief BTW per line item, met de daarbij behorende BTW-code, door naar uw boekhoud- of ERP-systeem.

Bij een succesvolle controle wordt de bestelling doorgezet. Nadat de bestelling succesvol is doorgestuurd, dan wordt deze als afgehandeld aangemerkt. Geeft het boekhoud- of ERP-programma een foutmelding terug aan TransMission, dan verschijnt de bestelling in het dashboard van de plugin als fout. U heeft dan de mogelijkheid om foutieve gegevens te corrigeren en de bestelling nogmaals voor verwerking door te sturen. De meeste foutmeldingen ontstaan doordat de productcode in 1 van de twee systemenen niet juist staat. In sommige situaties is de oorzaak van de fout onduidelijk. Contacteer dan onze helpdesk.

De koppeling is in staat om refunds te verwerken, bijvoorbeeld voor retouren, door deze als een nieuwe boeking toe te voegen met een verwijzing naar de oorspronkelijke bestelling.

Voorbeeld integratie Shopware - Exact
Voorbeeld integratie Shopware – Exact via TransMission.