Digital commerce audit

Bedrijven hebben vaak geen integraal zicht op de performantie van hun digitaal aanbod. Daarom ontwikkelde EMAKERS een analyse die deze controleert op meer dan 200 punten. EMAKERS paste de audit reeds toe op meer dan 250 webshops.

Wanneer u uw huidige site wilt uitbreiden, dan kan de audit als 0-meting gehanteerd worden. Hierdoor heeft u later een duidelijker overzicht van wat uw inspanningen opbrengen. De audit biedt immers een neutraal overzicht van de sterke en de zwakke punten van uw e-commerce activiteiten en helpen u verbeteringen te prioriteren. U kan de resultaten van de audit ook gebruiken in uw briefing naar externe partijen.

E-commerce is een tijdsintensieve activiteit waarbij u ook nog eens slimmer moet zijn dan de gekende e-commerce giganten. Veel webshops stoppen daarom tijdens de eerste twee jaar en het merendeel van de (kleine) webshops staat momenteel te koop. Zij onderschatten vaak de klantacquisitie- en fulfilmentkosten om de webshop rendabel te maken. Resultaat: de grote webshops worden groter en de kleine webshops verdwijnen of consolideren. Wanneer u een bestaande webshop wenst over te nemen, dan zou de digital commerce audit onderdeel kunnen zijn van uw due diligence procedure. U ontvangt een onafhankelijk advies die u ook in uw prijsonderhandeling kan gebruiken en vermindert het risico dat u een verkeerde investering doet.

MEER DAN 250 BEDRIJVEN GINGEN U VOOR

De digital commerce audit werd reeds toegepast op meer dan 250 webshops en bevat praktische en direct uitvoerbare tips voor verbetering van uw aanbod. U ontvangt de resultaten van de audit in een beknopt rapport en krijgt een persoonlijke toelichting in een adviesgesprek.De basisprijs van de auditis 850 euro (excl. BTW). Een jaarlijkse update van…

Om zeker te weten dat u goed presteert dient u regelmatig een check uit te voeren naar de ‘gezondheid’ van uw e-commerce activiteiten. Configureer enkele indicatoren in uw sitestatistieken die u direct een geautomatiseerde melding geven bij grote fluctuaties of wanneer bepaalde waardes een minimum bereiken. Bijvoorbeeld rondom de conversiepercentages van uw winkelwagen. Controleer uw meest belangrijke prestatie indicatoren eens per week/maand/kwartaal (afhankelijk van de grootte van uw onderneming en het belang dat e-commerce daarin speelt) en laat minimaal eens per jaar een externe audit uitvoeren.

Voor de digital audit verrijken wij de resultaten van generieke instrumenten zoals Google Analytics met persoonlijk inzicht en kennis van de best practices in de markt. Hierdoor biedt de audit praktische en direct uitvoerbare tips voor verbetering. Het rapport omvat een analyse op onderstaande onderwerpen.

Homepage

Uw homepage is uw belangrijkste schapruimte. Wordt deze optimaal benut? Wat biedt u – en wat verwacht de klant?

Overzichtspagina’s

Kunnen klanten op eenvoudige wijze een duidelijk overzicht van uw aanbod bekomen?

Productpagina’s

Biedt u voldoende informatie om uw productpagina’s voor klanten om een keuze te maken? Is de opbouw van uw productpagina goed genoeg.

Contact en checkout

Via uw webaanbod zouden gebruikers eenvoudig met u in interactie moeten gaan. Is er frictie in het proces, en zo ja, waar?

User Experience

Voldoet uw aanbod aan gekende principes op het gebied van gebruiksvriendelijkheid? Is het aanbod snel genoeg, responsive?

Vertrouwen

Welke data capteert u van gebruikers en beheert u deze zoals dat zou moeten? Met wie wordt de data gedeeld en is dat duidelijk in uw privacybeleid?

Search

Wordt u aanbod gevonden in de belangrijkste zoekmachines, zoals Google en Bing?

Social

Heeft u een goed bereik via social media en verloopt de interactie met uw klanten via de socials vlot?

Direct

Benut u alle mogelijkheden om rechtstreeks met uw klanten in contact te treden?